Nieuws

10-11-2020

Syntrus Achmea in sneltreinvaart naar nieuw kantoor

Een project met een bijzonder verhaal. De verhuizing van Syntrus Achmea naar het nieuwe kantoorgebouw in Amsterdam gebeurde in sneltreinvaart. Complexe factor was dat corona tijdens het proces voor nieuwe inzichten zorgde in het gebruik van het nieuwe kantoor. Mede dankzij Willems technisch adviesbureau kwam het toch nog op tijd goed.

We brengen vandaag een bezoek aan de MediArena in Amsterdam-Zuid. De kantoorlocatie waar Endemol televisieprogramma’s produceert, maar sinds kort ook de plek waar Syntrus Achmea kantoor houdt. Onze gastheer vandaag is Léon Coulier, sr. projectmanager binnen Achmea en verantwoordelijk voor de realisatie en huisvesting van deze nieuwe Achmea-locatie. Terug naar het begin. Medio 2019 werd Willems gevraagd om advieswerkzaamheden te verrichten voor de bouwvoorbereiding, uitvoeringsbegeleiding en directievoering voor de nieuwe huisvesting van Syntrus Achmea op de locatie MediArena, met een oppervlakte van ongeveer 5.000 m2. Léon Coulier: “We moesten onze locatie aan de Gatwickstraat in Amsterdam op 1 oktober verlaten, maar konden pas op 1 juli in de MediArena aan de slag. Een ultra-korte bouwtijd.” Willems adviseerde daarom om niet op de normale wijze een bestek te maken en aan te besteden, maar meteen een bouwteam te vormen. Mogelijke partners werden in de voorbereiding benaderd en mochten op basis van veronderstellingen aanbestedingen doen. Op advies van Willems werden veel materialen zoals glas en staal vooruit besteld, zodat er door corona geen leveringsproblemen zouden ontstaan.

sr. projectmanager Léon Coulier van Achmea

Nieuwe inzichten

Léon Coulier: “Daarbij ontstonden er tijdens de coronacrisis nieuwe inzichten over het ‘kantoor van de toekomst’. Medewerkers gingen massaal thuis werken en dat leidde tot nieuwe inzichten. Achmea is van mening dat we in de toekomst vooral op kantoor komen om elkaar te ontmoeten. Werkplekken zijn minder gewenst. De werkpleknorm van 0,67 hebben we daarom losgelaten en we zijn uitgegaan van een nieuwe werkpleknorm van 0,40. Het nieuwe pand wordt dus vooral een ontmoetingsgebouw. Deze nieuwe visie op werken is in de MediArena doorgevoerd. Zeven maanden voorbereiding hebben we omgegooid om in drie weken de nieuwe visie door te voeren.”

De klus werd op tijd geklaard. Verdieping voor verdieping werd opgeleverd, aan het eind van dit jaar wordt de laatste van vier verdiepingen in gebruik genomen. “Willems was de voorzitter van het bouwteam en de smeerolie in dit ingewikkelde project met tal van wijzigingen op het laatste moment.” Léon Coulier kijkt met genoegen terug op de samenwerking met Willems technisch adviesbureau. “Wij werken vaker samen en blijven dit ook doen. Het fijne is dat Willems de markt kent en als onafhankelijke partij de expertise levert die wij niet in huis hebben om dit soort projecten voor te bereiden en te begeleiden. De wijze waarop Willems werkt geeft veel rust en vertrouwen. Dit geeft partnerschap.”

Contact

Willems technisch adviesbureau

Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven
0316-261560
info@wta-bv.nl
BTW NL009418246B01
KvK 09071897
© 2021 Willems technisch adviesbureau / All rights reserved.