Heb jij een passie voor duurzaamheid en techniek? Kom dan werken bij Willems technisch adviesbureau!

Huisvestingsmanagement

Huisvestingsmanagement vraagt tegenwoordig om een vooruitziende blik. Dit heeft verschillende oorzaken: de toename van fuserende en reorganiserende bedrijven en de complexiteit van de nieuwe generatie technische installaties in de utiliteitsbouw. Strategische competenties in combinatie met kennis van werktuigkundige, elektrotechnische en bouwkundige zaken, is goud waard. De facilitaire dienst blijkt vaak niet toegerust met deze expertises. Hierdoor worden kansen niet optimaal benut. Indien gewenst neemt Willems technisch adviesbureau de rol van huisvestingsmanager graag van u over. Onze huisvestingsmanagers beschouwen uw vastgoed als hun eigen huis. Zij zorgen ervoor dat uw huisvesting op rolletjes loopt.

Huisvesting vraagt om een volwaardige gesprekspartner

Onze huisvestingsmanagers ondersteunen u als organisatie met vraagstukken die te maken hebben met het exploiteren en beheren van uw vastgoed. De tijd dat een oud-schooldirecteur de rol van huisvestingsmanager op zich neemt, is dan ook voorbij. Onze managers praten op hoog niveau mee over wettelijke verplichtingen, vergunningen, zorgplicht, huurovereenkomsten, onderhoud, verduurzaming en energiebeheer. De zorg over coördinatie en uitvoering van deze activiteiten hoort thuis bij professionals die weten waar ze over praten, waar de schoen wringt en waar de winst valt te behalen.

Deels of volledig uitbesteden

Onze werkwijze vergelijken wij vaak met een maatpak: daar waar het knelt, zorgen wij voor ruimte. Huisvesting bestaat uit een diversiteit aan onderdelen en elk onderdeel brengt weer een breed scala aan werkzaamheden met zich mee. Krijgt een bepaald onderdeel te weinig aandacht, dan kan dat gevolgen hebben voor het gehele huisvestingstraject. Voor zo’n onderdeel nemen wij graag de honneurs waar. Voor alles wat met water en lucht te maken heeft, alles wat een draadje heeft of uit bakstenen bestaat, hebben wij experts in huis. Zij realiseren plannen die naadloos aansluiten op uw actuele en toekomstige ondernemingsstrategie.

Wij kunnen ook op projectmatig vlak delen van uw huisvestingsmanagement voor onze rekening nemen. Zijn er vraagstukken over verbouw, nieuwbouw of renovatie van uw vastgoed, dan bent u bij ons verzekerd van betrouwbaar advies op maat. Wij zetten samen met u de juiste lijnen uit om conform uw wensen en met inachtneming van alle wettelijke verplichtingen, het vastgoed te realiseren dat u voor ogen heeft.

Een ander voorbeeld waar onze huisvestingsmanagers u mee kunnen ondersteunen, is digitalisering van al uw documenten. Tekeningen, schema’s, contracten en vergunningen zijn een belangrijke bron van informatie voor u als eigenaar/huurder. Van deze stukken wilt u snel en eenvoudig de laatste versies kunnen oproepen. Uw huisvestingsmanager van Willems technisch adviesbureau regelt het graag.

De rol van contractmanagement binnen uw huisvestingsbeleid

Zoals u kunt lezen op onze pagina contractmanagement, heeft uitbesteding van het managen van contracten grote voordelen. Het beheren en onderhouden van vaak complexe technische installaties vraagt om expertise. Deze deskundigheid is niet altijd binnen de organisatie aanwezig.

Een van die onderdelen waarin wij u graag ondersteunen is bij het beheer van het onderhoud van uw vastgoed. Van het uitschrijven van uitbestedingen op het gebied van onderhoud en beheer, tot het opstellen van een meerjaren onderhoudsbegroting. Van plan op papier tot begeleiding en controle tijdens de uitvoering.

Heeft u vragen over huisvestingsmanagement met betrekking tot uw eigen locatie?

Klimaatneutrale huisvesting is goed voor uw portemonnee!

Klimaatneutrale huisvesting valt onder andere onder maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij houden bij Willems technisch adviesbureau niet van verspilling. Daarom houden wij ons graag bezig met spaarzaam omgaan met energie. Niet alleen omdat dat voor uw portemonnee goed is, maar ook voor het welzijn van de generaties na ons en voor onze planeet.

Onder onze pagina energie leest u alles over besparingsmaatregelen die wij voor u kunnen treffen. Dat geldt overigens ook voor de wet waarbij per 1 januari 2023 elk gebouw een energielabel C-verplichting heeft. Een huisvestingseis die onze managers graag voor u regelen.

In-house ondersteuning daar waar u dit wilt

Heeft u nog een plekje vrij voor een van onze huisvestingsmanagers? Want ze willen het liefst daar zijn, waar het allemaal gebeurt: bij u op locatie. Het is voor hen belangrijk dat zij zich onderdeel voelen van uw onderneming. Als verlengstuk van uw organisatie zijn ze niet alleen aanspreekpunt voor externe partijen als de gemeente of een aannemer, maar kunnen zij ook als sparringpartner dienen bij interne vraagstukken. Tenslotte is huisvesting niet alleen een zaak van de facilitaire of technische dienst, maar hebben ook andere stafmedewerkers raakvlakken met huisvesting.

Het is dan ook niet ongebruikelijk de bij ons ingekochte dienstverlening bij u op locatie uit te voeren.

Wat bij Liemers Novum kan, kan ook bij u!

In onderstaande video vertelt Pieter-Jan Buhler, lid van het College van Bestuur van Liemers Novum, over de samenwerking met een van de huisvestingsmanagers van Willems technisch adviesbureau.

Wij komen graag met u in gesprek als wij iets voor u kunnen betekenen op huisvestingsvlak. Het brede spectrum aan huisvestingsvraagstukken vraagt om maatwerk en dat is nou precies waar wij goed in zijn.

Contact

Willems technisch adviesbureau

Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven
0316-261560
info@wta-bv.nl
BTW NL009418246B01
KvK 09071897
© 2023 Willems technisch adviesbureau / All rights reserved.