Heb jij een passie voor duurzaamheid en techniek? Kom dan werken bij Willems technisch adviesbureau!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is helemaal van deze tijd. Maar bij Willems technisch adviesbureau beschouwen wij duurzaamheid al ruim 40 jaar als iets vanzelfsprekends, net als innovatie. Toen deze woorden nog niet bestonden, waren wij al bezig met het vinden van ‘zuinige oplossingen’. Het adviseren over en ontwerpen van efficiënte en energie- en onderhoudsvriendelijke installaties zit ons namelijk in het bloed. Als pionier hebben wij bijvoorbeeld 20 jaar geleden al onze eerste WKO (Warmte Koude Opslag) installatie ontworpen. Ook hebben wij aan het begin gestaan van de ontwikkelingen op het gebied van BKS (betonkernactivering). Op onze pagina Referenties vindt u vele voorbeelden van projecten waarbij wij onze ‘zuinige oplossingen’ hebben toegepast.

Duurzaamheid bedrijf, MVO en wettelijke verplichtingen

Werken aan duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Duurzame oplossingen zorgen niet alleen voor besparing op energiekosten, maar zijn ook goed voor het imago van bedrijven en organisaties. Steeds meer mensen kiezen bewust voor bedrijven die rekening houden met het evenwicht tussen mens, milieu en economie. Daarom beseffen ook steeds meer organisaties dat dit onderwerp een onderscheidende factor kan zijn ten opzichte van de concurrentie.

Duurzaam ondernemen wordt ook deels wettelijk aan bedrijven en organisaties opgelegd. Zo gaan wij op onze pagina Informatieplicht energiebesparing dieper in op de wettelijke verplichtingen wanneer uw organisatie per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verbruikt. Ook gaat er per 23 januari 2023 een nieuwe wet in, waarbij kantoorgebouwen groter dan 100 m2 verplicht worden een energielabel C te dragen. U leest hierover meer op onze pagina Energie.

Mogen wij meedenken over uw plannen met betrekking tot duurzaamheid

De duurzame oplossingen van Willems

Duurzaamheid is een breed begrip. Willems technisch adviesbureau houdt zich bezig met duurzaamheid van alles wat met werktuigkundige, elektrotechnische en bouwkundige zaken te maken heeft. Wij bieden op dit vlak een hoog kennisniveau. Zo houden we nieuwe ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten, zorgen voor de nodige bijscholing en beschikken over de modernste software.

Kwaliteit, duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand. Hierdoor kunnen we creatieve, geïntegreerde oplossingen bieden met een effectief, efficiënt en milieuvriendelijk eindresultaat. Als voorbeeld nemen wij u graag mee naar Doetinchem, naar het Graafschap College op Sportpark Zuid.

Graafschap College

Duurzaamheid scholen: Graafschap College in Doetinchem

Het Graafschap College is het grootste regionaal opleidingscentrum voor beroepsonderwijs en educatie in de Achterhoek en een deel van de Liemers. Zij hebben bijna 10.000 studenten en meer dan 900 medewerkers.

Bij de realisatie van nieuwbouw voor de afdelingen Sport en Bewegen en de defensieopleiding werd Willems technisch adviesbureau van A tot Z betrokken bij de opzet van de installaties in de nieuwbouw. Van het eerste installatieconcept tot en met de begeleiding en controle. Verschillende installatieconcepten werden voorgelegd aan de opdrachtgever, waarbij de nadruk lag op duurzaamheid, klimaatbeheersing en energieverbruik. Onze adviezen als onafhankelijk adviesbureau werden vaak ter harte genomen. De uiteindelijke keuze leidde tot een traject waarbij wij de gehele begeleiding voor onze rekening namen.

Medio augustus 2018 werd het gebouw opgeleverd: een uniek schoolcomplex met perfecte werk- en leeromstandigheden. De eigentijdse inrichting kwam extra tot zijn recht in het volop aanwezige daglicht, aangevuld met ledverlichting. Het gebouw is voorzien van centrale luchtbehandeling en is volledig gasloos. Zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit en warmtepompen voor de koeling. De verwarming is geïntegreerd in de plafonds. Akoestische maatregelen zorgen voor demping van het geluid.

Het Graafschap College heeft een gebouw om trots op te zijn!

Als u technisch én duurzaam advies nodig heeft

Heeft u plannen om uw bestaande pand te verduurzamen of staat er nieuwbouw op de planning? U hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden door gebruik te maken van onze expertise op het vlak van duurzaamheid. Hoe eerder wij bij uw project betrokken worden, hoe beter en efficiënter wij u kunnen ondersteunen. Uiteraard houden wij rekening met uw budget.

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn benieuwd naar uw ideeën en denken graag met u mee.

Contact

Willems technisch adviesbureau

Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven
0316-261560
info@wta-bv.nl
BTW NL009418246B01
KvK 09071897
© 2023 Willems technisch adviesbureau / All rights reserved.