Nieuws

30-06-2021

Nieuwe ventilatie installatie HAN

Willems gaat net een stapje verder

Met 15 locaties en totaal 170.000m2 is er altijd wel werk aan de winkel bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Willems technisch adviesbureau is hier al ruim twintig jaar kind aan huis waar het gaat om de installaties. “De samenwerking met Willems is erg prettig”, vindt Laurens Holtrigter van de HAN. “Willems adviseert op het juiste niveau.”

Het meest recente project komt voort uit een veranderende kijk op het onderwijs. Laurens: “Er is de laatste jaren steeds meer behoefte aan het leggen van verbindingen in het onderwijs, waardoor een herinrichting van de onderwijsruimten noodzakelijk werd. Met meer tussenruimtes en zitjes. Gevolg was dat we ook iets moesten doen aan het binnenmilieu.” Voor de zogenaamde D-vleugel van het onderwijsgebouw aan de Kapittelweg in Nijmegen werd een stappenplan gemaakt dat in 2017 werd ingezet. Op deze locatie, waar veel zorgopleidingen zijn gevestigd, werd verdieping voor verdieping gewerkt aan verbetering van de ventilatie.

Verbeteringen “Het gebouw was oorspronkelijk voorzien van een beperkte koeling en mechanische installatie. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie. Willems heeft een plan opgesteld voor verbeteringen. Daarmee zijn we aan de slag gegaan.” Er zijn nieuwe luchtbehandelingskasten geplaatst onder het gebouw. De nieuwe en bestaande luchtbehandelingskasten werden aangesloten op een nieuwe warmtepompinstallatie. Deze krijgt zijn bronwarmte via een nieuwe aansluiting op het bestaande WKO-systeem van het naastgelegen HAN-gebouw. Daar bleek nog ruimte voor. “De aanpassingen werden in verschillende fasen uitgevoerd om het onderwijsproces niet te schaden. Vooral in de zomervakantie werd er gerenoveerd en ook de covid-pandemie gaf wat ruimte. Inmiddels is bijna de hele D-vleugel voorzien van een nieuwe ventilatie die voldoet aan de eisen van Frisse Scholen klasse B. De ventilatielucht kan worden gekoeld waarmee we een energiezuinige en duurzame installatie hebben gekregen. We zijn er blij mee. Het resultaat is een gezond binnenmilieu.”

Laagdrempelig De samenwerking met Willems verliep volgens Laurens ‘als vanouds’ prettig. “De contacten zijn altijd laagdrempelig en persoonlijk. We bellen en begrijpen elkaar goed. En het voordeel van deze samenwerking is dat je de kennis van jouw installaties niet op één plek hebt liggen. Daarnaast heeft Willems actuele kennis van de wet- en regelgeving, maar ook van veel verschillende gebouwen. Van die kennis profiteren wij. Willems adviseert hierdoor altijd op het juiste niveau. Kortom we zijn blij met de samenwerking en resultaten.”

Contact

Willems technisch adviesbureau

Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven
0316-261560
info@wta-bv.nl
BTW NL009418246B01
KvK 09071897
© 2021 Willems technisch adviesbureau / All rights reserved.