Nieuws

02-11-2021

Brilliant Group bouwt circulair pand in Duiven

Nieuwe kijk op techniek omzetten in betere installaties

De ambitie is duidelijk. Het nieuwe onderkomen van Brilliant Group in Duiven moet het gezondste kantoorgebouw van Nederland worden. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame bouwmethoden en materialen waarmee een energiezuinig en grotendeels circulair pand wordt gerealiseerd. Willems technisch adviesbureau adviseert het bedrijf in haar plannen.

De eerste paal ging begin september de grond in. Nog voor de zomer van 2022 hoopt directeur Marc Rosendahl met Brilliant Group te verhuizen naar het nieuwe onderkomen, dat op een steenworp afstand ligt van het huidige pand. Brilliant Group is de laatste jaren sterk gegroeid. Het bedrijf is gespecialiseerd in hygiëne en veiligheid, met een specialisme in voedselveiligheid. Als hygiënepartner voor industriële bedrijven voorziet het bedrijf in een uitgebreid assortiment producten en diensten voor professionele hygiëne. Sinds 2019 heeft Brilliant meer en meer de rol van importeur. Marc Rosendahl: “Vanuit Azië importeren we voor onze productgroep hygiëne disposable kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Met het importeren van containers uit Azië is de vraag naar extra opslagcapaciteit sterk toegenomen. De nieuwbouw biedt de mogelijkheid in de toekomst verder uit te breiden met deze activiteiten.

Circulaire grenzen

Hij neemt ons mee naar de maquette van het nieuwe pand met een oppervlakte van 7.000 vierkante meter. “Wij hebben duurzame ambities en daarom werken we ook samen met Willems technisch adviesbureau om ons daarin te begeleiden.” Het nieuwe pand verlegt circulaire grenzen en gaat voldoen aan de BREEAM-standaard met als ambitie Outstanding. “Dat is de hoogst haalbare duurzame kwalificatie die er bestaat. Met BREEAM kun je objectief meten hoe circulair en duurzaam een gebouw is. Ons pand wordt energiezuinig, heeft een lage impact op het milieu en is onderhoudsarm. Daarnaast krijgt het straks het Well-certificaat, wat staat voor wellbeing. Dat gaat over de gezondheid van onze medewerkers. Ook daar kijken we naar met tal van maatregelen en voorzieningen.”

directeur Marc Rosendahl van Brilliant Group

Innovatieve duurzame installaties

Het nieuwe gebouw krijgt een warmtepomp, led verlichting, zonnepanelen, optimale isolatie en klimaatplafonds. Voor de begeleiding van het project doet Brilliant een beroep op zowel Willems technisch adviesbureau als de Adamasgroep. Adamas richt zich op de BREEAM-voorwaarden, Willems adviseert op het gebied van de installaties. Marc Rosendahl: “Willems is een onafhankelijke partij. Dat is prettig. Daarnaast zijn ze kundig. Al in het voortraject hebben ze ons geadviseerd bij het programma van eisen. We werden ontzorgd. Het heeft geleid tot een unieke milieuvriendelijke installatie die geen gebruik maakt van milieubelastend koelmiddel, maar van propaan. Een installatie met minimaal onderhoud. Heel prettig is dat Willems ook goed samenwerkt met de andere adviseur, de Adamasgroep. Ze hebben geen oogkleppen op maar stellen zich open om samen het beste resultaat te bereiken. Dat werkt heel prettig. We kijken uit naar de zomer van 2022 wanneer we verhuizen.”

Contact

Willems technisch adviesbureau

Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven
0316-261560
info@wta-bv.nl
BTW NL009418246B01
KvK 09071897
© 2021 Willems technisch adviesbureau / All rights reserved.