Nieuws

02-11-2021

Adamasgroep werkt graag samen met Willems

Nieuwe kijk op techniek omzetten in betere installaties

Het zijn nog steeds plannen die zich op dit moment in de fase van de Omgevingsvergunning bevinden. Maar de nieuwbouw van een groot distributiecentrum in het Brabantse Nuenen belooft bijzonder te worden. Geen ‘grijze, grote doos’, maar een duurzaam logistiek centrum dat past in de natuurlijke omgeving.

Opdrachtgever is ontwikkelaar GLP. De keuze en uitwerking van de technische installaties komen voor rekening van ingenieurs- en adviesbureau Adamasgroep. Adamasgroep is ontstaan vanuit het architecten- en ingenieursbureau van de vroegere KEMA. Het bedrijf van directeur Olaf Buter richt zich specifiek op de ontwikkeling van gezond, duurzaam en circulair vastgoed. “Samen met onze opdrachtgevers bouwen we aan een gezondere, duurzamere en circulaire gebouwde omgeving”, vertelt Olaf Buter. “Met aandacht voor klimaatverandering, het bouwen van veerkrachtige en duurzame steden en het beschermen van onze ecosystemen, bossen en biodiversiteit.”

BREEAM-NL

Adamasgroep stond mede aan de basis van de Dutch Green Building Council (DGBC), een netwerkorganisatie voor duurzaam bouwen en vastgoed. Net als bij overige projecten is het de bedoeling het complex in Nuenen op te leveren met een BREEAM-certificaat. BREEAM-NL waardeert de mate van duurzaamheid van een project in verschillende klassen en in tegenstelling tot veel andere duurzame ‘meetlatten’ is BREEAM onafhankelijk. “In Venray hebben we al laten zien hoe een logistiek gebouw ook mooi en duurzaam kan zijn. Een aantrekkelijk en prettig gebouw waarmee je medewerkers trekt! Dat gaan we in Nuenen ook doen. We mogen daar aan de slag voor een opdrachtgever met lef. Die meer wil doen dan alleen het strikt noodzakelijke. We ontwikkelen in Nuenen een ‘compound’ in een groen gebied. Waarbij we een ecologische meerwaarde willen geven aan het hele terrein. Daarvoor werken we samen met ecologen en hydrologen.”

directeur Olaf Buter van ingenieurs- en adviesbureau Adamasgroep

Samenwerking

Adamasgroep zoekt bij dergelijke projecten graag de samenwerking met adviesbureaus als Willems die ook over hun schaduw heen durven kijken en moderne duurzamere technieken niet schuwen. “We werken met meer partners samen. Voor ons zijn dergelijke samenwerkingen logisch, omdat wij zelf geen specialisten kunnen zijn op álle vakgebieden. Samen met Willems vormen we een sterk team. Willems is voor ons een ideale sparringpartner, omdat ze begrijpen waar duurzaamheid over gaat en het installatieconcept op deze nieuwe bovenwettelijke eisen pragmatisch uitwerken. Ze begrijpen dat het niet om de minimalistische kant van een installatie gaat, maar gaan op zoek naar de meerwaarde van een installatie binnen hun vakgebied. De mensen van Willems staan open voor onze duurzame filosofie en geloven er ook echt in. Dat is belangrijk en werkt prettig. Willems weet de nieuwe kijk op techniek om te zetten in betere installaties. Zodat het net even een slimmere en mooiere installatie wordt. Eentje die ook niet heel veel meer kost. Dat lukt Willems door anders te durven denken. Want als je altijd blijft doen wat je deed krijg je ook dat wat je altijd al kreeg. De bouw- en installatiebranche is bijzonder conservatief. Iedereen weet dat het anders moet en kan, maar we moeten het ook doen. Met partners als Willems lukt dat, waardoor we met elkaar een aantoonbaar duurzaam pand realiseren. Deze insteek motiveert iedereen. Samen halen we met elkaar het beste uit het project. Ook dat is duurzaam.”

Contact

Willems technisch adviesbureau

Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven
0316-261560
info@wta-bv.nl
BTW NL009418246B01
KvK 09071897
© 2021 Willems technisch adviesbureau / All rights reserved.