Nieuws

30-06-2021

Filippo Biliotti

Iedereen heeft hier een lach op zijn gezicht

Hij heeft het naar zijn zin. Filippo Biliotti begon op 15 februari jl. in de functie van technisch engineer bij Willems technisch adviesbureau. De 30-jarige Italiaan geeft het familiebedrijf een internationaal tintje.

Filippo is blij met zijn nieuwe werkomgeving. Hij heeft een bijzonder jaar achter de rug. “Mijn familie woont in Florence. Ik ben op 6 maart 2020 naar Nederland gekomen om op de Eindhoven University of Technology mijn masterdiploma te halen in de richting Built Environment. Ik kwam hier net voor de eerste lockdown, waardoor alles anders werd. Het viel me op dat iedereen hier zo relaxed bleef. Dat was in Italië wel anders. Uiteindelijk heb ik mijn master afgelopen december kunnen afronden. Inmiddels was ik verhuisd naar Amsterdam en op zoek naar een baan.” Die vond Filippo bij Willems technisch adviesbureau. Werner Willems: “Het is moeilijk om goede mensen te vinden in de techniek. De sollicitatie van Filippo viel me op. We zijn het gesprek aangegaan, wat heeft geleid tot zijn komst. We zijn erg enthousiast.”

“De gesprekken verliepen heel prettig”, zegt ook Filippo. “Willems was echt geïnteresseerd in mij en het gevoel was goed. Natuurlijk is het een vreemde tijd, waardoor je niet altijd fysiek overal aanwezig kunt zijn en dat is soms lastig. Maar ik komt toch zo vaak mogelijk naar kantoor. Het bevalt me heel goed. De mensen hier zijn vriendelijk en hebben altijd een lach op het gezicht. Ze nemen ook de tijd om mij dingen uit te leggen.” Namens Willems heeft Filippo diverse projecten opgepakt. “Ik adviseer scholen met betrekking tot het verduurzamen. Hoe krijg je een hoger label en wat moet je daarvoor doen. Leuk werk!” Dat hij nog geen Nederlands spreekt, vormt geen obstakel. “Ik spreek goed Engels en daarmee kan ik me prima redden. Onlangs ben ik begonnen met een cursus Nederlands. Ik wil deze taal graag leren spreken.”

Contact

Willems technisch adviesbureau

Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven
0316-261560
info@wta-bv.nl
BTW NL009418246B01
KvK 09071897
© 2021 Willems technisch adviesbureau / All rights reserved.